Забравена парола Регистрация

финализирани сделки

Спартак (М) представи българското си оръжие

Спартак (М) представи българското си оръжие


14 юли 2015 | 19:17
Българският национал Ивелин Попов бе представен официално днес като футболист на Спартак (Москва). Бившият играч на Кубан ще носи фланелката с №71 на гърба. Заедно с Попето бяха представени и други две нови попълнения на спартаковци - Зе Луиш и Владимир Гранат. Ето какво сподели Попов пред местните медии.

- Коя е любимата ви позиция на терена? Не ви ли смущава това, че в ценътра на игрището Спартак разполага с още един плеймейкър в лицето на Роман Широков?
- В приятелските мачове Дмитрий Аленичев ме поставяше на поста нападател, позицията, която ми е най на сърце. А що се отнася до Широков - в последния мач със Санкт Гален се разбирахме много добре на терена, създадохме много добри неща. Както виждате, взаимодействаме си отлично.

- Обикновено когато един футболист отива от един в друг отбор в рамките на едно първенство, той отчита бъдещото участие в евротурнирите. Спартак не може да се похвали с такова през новия сезон. Това смути ли ви при избора на нов клуб?
- Не, изобщо. Зная, че Спартак е велик клуб, виждам звездите, пришити на нашата фланелка. Ще се опитаме с всички сили да намерим място в евротурнирите.

- Като играч на Кубан сте създавали доста проблеми на Спартак, имате и 2 гола...
- Ще ви поправя (усмихва се). Головете са 3, а не 2. Такава е задачата на атакуващия футболист - да поразява противниковата врата. Сега ще правя същото и в новия ми отбор.

- Следили ли сте внимателно Спартак по-рано? Може би сте имали любим футболист в този отбор?
- В състава на Спартак винаги е имало много силни играчи. А колкото до любимец… ще кажа Роман Широков. По-рано той бе играч на Зенит. Това е футболист на много високо ниво.

Снимка: sport-express.ru

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар