Забравена парола Регистрация

Украинци напират за талант на Литекс

Украинци напират за талант на Литекс


17 септември 2015 | 06:36
Централният защитник на "Литекс" Пламен Гълъбов, който се представя много силно след дебюта си за тима, е хванал окото на клубове от чужбина, твърди "7 дни спорт". 19-годишният младежки национал е следен от елитния "Металист" (Харков). Според запознати украинците са готови да вземат през зимата бранителя, който се представя много силно от момента в който беше промотиран в първия състав на "Литекс".

Продуктът на Академията на тима дебютира през 2013 г., но истинският му пробив в основния състав беше през миналия сезон, когато се утвърди като титуляр в центъра на отбраната. В момента в Ловеч гледат на Гълъбов като на една от основните опции за голям трансфер в следващите няколко години. По този начин в последните сезони бяха продадени Георги Миланов и Симеон Славчев, които минаха през всички гарнитури на школата на тима.

В момента "Металист" следи изкъсо ситуацията около Гълъбов, но "Литекс" държи да вземе за него между 500 и 700 хил. евро. Тимът от Харков се намира на 11-о място от началото на сезона и не върви много убедително. "Металист" има само една победа през кампанията, а освен това е с третата най-слаба защита, като е допуснал 11 попадения. Въпреки че искат висока сума за Гълъбов, в Ловеч са наясно, че не трябва да изпускат добър момент за продажба на млад футболист в чужбина. По същия начин преди няколко сезона от тима не успяха да продадат Илия Миланов, който след това беше измъчван от контузии, и до този момент не може да се завърне на нивото, което демонстрираше преди няколко години.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg
Профил
Литекс

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар