Забравена парола Регистрация

Неймар: Търся нещо по-голямо, сърцето ми ме молеше да го направя (видео+галерия)

Неймар: Търся нещо по-голямо, сърцето ми ме молеше да го направя (видео+галерия)


04 август 2017 | 14:40
Най-скъпият футболист в историята Неймар даде първата си пресконференция като футболист на Пари Сен Жермен след мегасделката с Барселона на стойност 222 милиона евро. Президентът на френския клуб Насер Ал-Хелаифи представи бразилския футболен феномен с думите: “За мен Неймар е най-добрият в света. Подписа с нас, за да спечели всички възможни трофеи и да напише нови страници в историята на клуба в най-красивия град в света - Париж”.

“Много съм доволен, много съм щастлив от това ново предизвикателство. ПСЖ е голям клуб, освен че Париж е приказен град. Не намирам думи да обясня какво изпитва сърцето ми”, започна Ней Джуниър. “Дойдох заради амбицията на този клуб, а тя съвпада с моята. Търся нещо по-голямо, ново предизвикателство, сърцето ми ме молеше да го направя”, сподели с усмивка бразилецът.

Неймар с първа пресконференция като играч на ПСЖ “Дали съм искал по-голяма роля в отбора? Не, това не ми е липсвало. Желанието ми да дойда в ПСЖ е свързано с ново предизвикателство, да потърся нещо различно. Не е защото съм се чувствал некомфортно”.

“Господ върши нещата в точния момент. Той накара сърцето ми да го поиска. Това беше едно от най-трудните решения в живота ми, тъй като се бях адаптирал много добре в града, в клуба, създадох страхотни отношение с фантастичните футболисти на Барса. Благодаря много на всички играчи на Барса. Посрещнаха ме много радушно, когато пристигнах от Бразилия. В Барса също имах предизвикателства, но имах нужда от нови стимули. Говорих с бразилците в ПСЖ, които са мои добри приятели. Сега се чувствам у дома”, довери новият номер 10 на френския тим.   

Неймар с първа пресконференция като играч на ПСЖ “Не дойдох, защото тук имам приятели, а заради по-глобални неща. Много мислих. (…) Благодаря на всички фенове на Барселона. Бях посрещнат много добре. Няма от какво да се оплаквам. Мисля, че сътворих история, спечелих много трофеи, вкарах много голове и помогнах на Барса по възможно най-добрия начин”, продължи той.

Запитан дали си е тръгнал от “Камп Ноу”, задето се е чувствал в сянката на Лионел Меси, Неймар отговори: “Точно обратното. Меси беше една от причината, заради която отидох в Барселона. Той е моят идол. Исках да играя с най-добрите. Благодаря много на Меси за начина, по който ме посрещна и неговата помощ през тези четири години”.

Неймар с първа пресконференция като играч на ПСЖ “Мисля, че има погрешно разбиране за нивото на футбола. Говорих с много хора, които са играли тук, гледал съм мачове и мисля, че не е никак лесно, а напротив - предстои ми голямо предизвикателство. Мисля, че ПСЖ има потенциал да бъде най-добрият отбор в света”, заяви още вече бившият играч на Барселона.

Утре Неймар ще бъде представен официално на стадиона на ПСЖ преди мача от първия кръг на Лига 1.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Профил
Анже

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар