Забравена парола Регистрация

Дембеле може да поиска анулиране на договора си с Борусия и да остане свободен агент

Дембеле може да поиска анулиране на договора си с Борусия и да остане свободен агент


24 август 2017 | 16:03
Силно желаният от Барселона Усман Дембеле има силен коз в ръцете и може да се опита да прекрати едностранно договора си с Борусия (Дортмунд). Това заяви адвокат Маркус Шюц пред германския вестник Die Zeit. Според юриста, който защитава интересите на бившия агент на Дембеле - Марсиал Коджа, “жълто-черните” са нарушили основни правила при подписването на контракта.

На първо място шефовете на вестфалския клуб не са позволили на френското крило сам да избере свой агент. Дембеле е искал да бъде представляван от споменатия Коджа, но от “Сигнал Идуна Парк” са му наложили Муса Сисоко. Другата голяма нередност е, че писменото споразумение е било само и единствено на немски език. Въпреки желанието на футболиста договорът не е бил преведен на френски.

Шюц смята, че има други аргументи, които могат да натежат в полза на футболиста в съдебната зала. В контракта е вписано, че годишната му заплата е в рамките на два милиона евро плюс десет милиона бонус. В договора липсва каквото и да е увеличение на заплатата за всичките пет години, няма и откупна клауза.

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар


Знаете ли че

Най-скъпият трансфер в историята на футбола е на Кристияно Роналдо от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид за сумата от 80 милиона паунда