Забравена парола Регистрация

Ето защо Асенсио не подписал с Барселона

Ето защо Асенсио не подписал с Барселона


29 август 2017 | 11:11
Новата фурия на Реал Мадрид Марко Асенсио е бил на крачка от Барселона. Интересно е да разберем причината, поради която каталунският клуб е отказал да плати исканата от Майорка сума - 4,5 млн. евро. През лятото на 2014 година “лос кулес” са предложили 2,5 млн. евро и още 2 милиона от клаузата в последващи траншове, разказва вестник AS. От Палма са поискала цялата сума от клаузата наведнъж.

По това време тогавашният спортен директор на Барса Андони Субисарета е искал да привлече и бразилския защитник Дъглас, чиято цена е била 5,5 милиона. Нещата се развили така, че от “Камп Ноу” е трябвало да изберат една от двете трансферни операции. Субисарета е предпочел десния бек Дъглас, който сега е ненужен в Кан Барса.

Генералният директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес вдигнал телефона и позвънял в Майорка. Балеарският клуб се съгласил да получи наведнъж 3,9 милиона евро и през януари 2015 година Асенсио подписал с Реал. В крайна сметка от острова се съгласили да намалят трансферна сума от 4,5 до 3,9 млн. евро, но основното им желание парите да бъдат преведени веднага било изпълнено.

И трети клуб имал апетите към Асенсио по това време - Атлетик Билбао. Бащата на Марко - Грималдо, е роден в Страната на баските и това позволява на футболиста да играе на “Сан Мамес”. При интереса на двата гранда обаче било ясно, че Асенсио няма да подсили “лъвовете”. Освен това момчето било фен на Реал Мадрид и се зарадвало сърдечно при трансферната развръзка.
Профил
Реал Мадрид

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар