Забравена парола Регистрация

Революция в Англия: трансферният прозорец в Премиършип ще затваря преди старта на сезона

Революция в Англия: трансферният прозорец в Премиършип ще затваря преди старта на сезона


07 септември 2017 | 16:56
Революционно решение бе взето по-рано днес от клубовете във Висшата лига - трансферният прозорец вече ще приключва не на 31 август, а непосредствено преди началото на сезона. Така от следващото лято периодът за сделки ще затвори в 19:00 часа българско време в четвъртък преди първия кръг.

Има една важна подробност обаче и тя е, че новото правило ще важи единствено за купуването на нови играчи. Тимовете от Премиършип ще продължат да имат право да осъществяват сделки по продажбата на футболисти до края на август със свои колеги от други първенства.

Поне на този етап промените на върха във футболната йерархия в Англия няма да засегне клубовете от долните дивизии. Това, разбира се, може да претърпи промени, ако ръководните фактори на Английската футболна лига пожелаят да синхронизират трансферния си прозорец с този на тимовете от елита.

За разлика от летния период за сделки, този през зимата няма да бъде засегнат от новите промени. Кой клуб как точно е гласувал не се споменава, макар вотът да не е бил анонимен, но по информация от Острова мнозинството от представителите на Висшата лига са дали своето съгласие за нововъведенията.

Основният довод за взетото революционно решение е, че възможността да напуснат своя клуб дори и след началото на сезона и множеството спекулации относно бъдещето им сериозно влияят върху представянето на играчите и атмосферата в съответните клубове.

Вследствие именно на тези слухове за продажба и преговори до последно четирима от водещите футболисти в Премиършип - Алексис Санчес (Арсенал), Диего Коща (Челси), Филипе Коутиньо (Ливърпул) и Вирджил ван Дайк (Саутхамптън), все още не са записали и минута от началото на кампанията.

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар