Забравена парола Регистрация

Новият в Байерн: Не съжалявам, че отказах на Барселона

Новият в Байерн: Не съжалявам, че отказах на Барселона


03 август 2018 | 03:56
Байерн (Мюнхен) представи официално новото си попълнение Леон Горетцка. 23-годишният халф дойде със свободен трансфер от Шалке 04, а в клуба му възлагат големи надежди, доказателство за което е и раздялата с Артуро Видал. Горетцка заяви, че е готов да действа на различни позиции и е впечатлен от първите си контакти с наставника Нико Ковач.

“Амбициран съм да успея в Байерн. Познавам някои от момчетата в тима, които са от моя набор, както и националите. Мисля, че съм способен да се превърна във водеща фигура за отбора. Разбира се, трябва да доказвам качествата на всяка тренировка, за да заслужа да играя редовно в мачовете”, наясно е халфът.

“Една от силните ми страни е универсалността. Ще говорим с треньора къде според него ще съм най-полезен. Нямам проблем да действам на различни позиции. Лично аз се чувствам най-добре като “осмица”. важното е обаче какво мисли Ковач. Първите ми впечатления от него са много добри”, продължи Горетцка.

“За мен е чест, че клуб като Барселона искаше да ме привлече. Имах няколко варианта и се нуждаех от време, за да реша какво да правя. Сигурен съм, че взех правилното решение, като избрах Байерн”, добави германският национал.

“Леон е много силен футболист и със сигурност ще помогне на отбора. Той е бърз, техничен и силен физически. Убеден съм, че го чакат много успехи с Байерн”, каза спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар