Забравена парола Регистрация

Интервюто с Де Лихт: Не парите ще решат моето бъдеще

Интервюто с Де Лихт: Не парите ще решат моето бъдеще


11 юни 2019 | 17:56

В неделя той не можа да затвори блестящия си сезон със спечелване на Лигата на нациите, ала на Матейс де Лихт ще му трябва доста време, за да забрави тази година. След като взе наградата за най-добър млад футболист на Европа „Голдън Бой”, изпреварвайки самия световен шампион Килиан Мбапе, и спечели с Аякс титлата и купата в Нидерландия с достигане и на полуфинал в Шампионската лига, почти всички грандове на Стария континент се борят за подписа му. А е едва 19-годишен.

След като си тръгна от Португалия, Де Лихт показа любезност, като посети екипа на „Мундо Депортиво”, за да коментира в интервю своя запомнящ се сезон, усещанията си за настоящето и бъдещето, както и очакванията си. Макар че не разкрива къде ще заиграе в крайна сметка от есента, централният защитник на Аякс няма никакво притеснение да отговаря открито на много от формулираните към него въпроси за Барселона, където трескаво го очакват. Видимо е обаче от отговорите му, че продължава да таи доста съмнения.


-         Каква равносметка си правите за сезона?

-         Мисля, че беше блестящ – както за мен, така и за моите Аякс и Нидерландия.

-         Вие сте само на 19 години, ала почти всички европейски грандове вече се борят със зъби и нокти за Вашия подпис. Какви чувства предизвиква това у Вас?

-         За мен това е голяма чест и изпълнена мечта.

-         Вашите съотборници в националния отбор Джорджиньо Вейналдум и Дейли Блинд тези дни Ви посъветваха да следвате сърцето си, когато настъпи часът да изберете следващия си клуб. Е, какво Ви казва сърцето?

-         Все още не зная какво ми казва то. През цялото време бях изцяло съсредоточен върху представянето си в Аякс и националния отбор. Сега по време на ваканцията си най-накрая ще мога да помисля по този въпрос и да реша какво да правя с бъдещето си.

-         Кое е най-важното нещо за Вас при избора за следващия Ви отбор?

-         За мен най-важното е да зная, че в отбора, в който ще отида, ще мога да съм в главна роля и да играя във възможно най-много от мачовете.

-         Барса към този момент разполага с четирима отлични централни защитници: Жерард Пике, Самюел Юмтити, Клеман Лангле и обещаващия младеж Жан-Клер Тодибо. Може ли това да се окаже решаващо за Вашия избор, или пък не изпитвате никакви притеснения от това да имате здрава конкуренция?

-         Естествено, че Барса има големи защитници, ала аз лично никога не съм се плашел от конкуренцията. Съвсем логично и нормално е в клуб като Барселона да има състезание за всеки един пост.

-         Твърдите, че все още не сте решил своето бъдеще и че ще използвате ваканцията си, за да помислите по въпроса. Кога обаче бихте искал вече решението да е взето?

-         Не зная кога ще е решен този въпрос, но със сигурност ще си взема нужното време и няма да прибързвам.

-         Не е ли мечта за Вас да можете да продължите да играете заедно с приятеля си Френки де Йонг, както и с Лионел Меси, което ще се случи, ако изберете Барса?

-         Разбира се, че ще бъде много хубаво, но трябва да гледам и това кое е най-доброто лично за мен.

-         Кристиано Роналдо Ви помоли след мача на Португалия с Нидерландия да отидете при него в Ювентус, а Френки Ви моли да го последвате в Барса. Кого от двамата смятате да послушате в крайна сметка?

-         Не обръщам внимание никому. Аз трябва да избирам своя собствен път.

-         Много е вероятно Барса да не може да си позволи да Ви плаща парите, предлагани Ви от други клубове, например Пари Сен Жермен. Може ли това да се окаже проблем за Вас, за да не изберете варианта с Барселона?

-         Не, парите не са проблемът.

-         Е, ако парите не са проблемът и ако не Ви плаши конкуренцията, която можете да открие в Барса за титулярното си място, защо все още продължавате да мислите по офертата на клуба, а не сте подписал вече?

-         Защото може би още не е моментът за това. Трябва да помисля добре по този въпрос и да взема решение по време на лятната си ваканция, това е.

Роджер Торело, „Мундо Депортиво”
Профил
Аякс

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар


Знаете ли че

Жан Марк Босман, който печели дело срещу клуба си, което води до революция в трансферните разпоредби в Европа, в момента живее от подаяния