Забравена парола Регистрация

Зенит си върна свой юноша, който направи фурор в Лига Европа

Зенит си върна свой юноша, който направи фурор в Лига Европа


25 юли 2019 | 03:38
Руският шампион Зенит привлече нов вратар, който да се конкурира с Андрей Луньов и Михаил Кержаков. Питерци подписаха с Александър Васютин, който идва от норвежкия Сарпсборг 08. 24-годишният Васютин е юноша на Зенит, но едва сега ще получи шанс да се докаже с екипа на родния си клуб. Неговият договор е до 2023 година.

"Преди време исках да опитам късмета си в Европа и тъй като не е лесно веднага да попаднеш в голям клуб, трябваше да започна от по-малък. Когато се появи вариантът с Лахти във Финландия, не се замислих и приех", сподели Васютин.

През миналия сезон той направи много силни мачове със Сарпсборг и беше в основата на сензационното представяне на тима в Лига Европа. Норвежците елиминираха последователно Вестманея, Санкт Гален, Риека и Макаби (Тел Авив), класирайки се за първи път в историята си за груповата фаза. Там Сарпсборг взе 5 точки в компанията на Бешикташ, Генк и Малмьо.

"Не мога да кажа, че съм се колебал, когато дойде офертата от Зенит. Посъветвах се с близките ми и заедно решихме, че е дошло времето да се върна", каза още Васютин. 
Профил
Зенит

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар