Забравена парола Регистрация

Агент на ФИФА ще предлага футболисти на Ботев (Враца) в Италия

Агент на ФИФА ще предлага футболисти на Ботев (Враца) в Италия


28 юли 2014 | 23:58
Мениджърът Алесандро Мани доведе преди дни във Враца трима млади италиански футболисти. Импресариото е лицензиран агент от ФИФА и е вписан в Италианската футболна федерация като агент на играчи. Мани предложи на ръководството на Ботев вратаря Анджело Монтенегро, на 20 години, нападателя Федерико Дзини, на 21 години, и 22-годишния халф Алесандро Дел Джинио. Идеята му е те да се обиграват във Враца. Ето какво сподели мениджърът за плановете си във Враца:

„Работя предимно в чужбина, като задачата ми е както да предлагам италиански играчи, така и да водя от чужбина футболисти, които да продавам на италианския пазар и други страни от Европа... Конкретният проект, заради който съм тук, е да помагам на Ботев (Враца) с играчи. Идеята за това се роди от преди 2 години, когато се запознах с ръководството на местния футболен клуб и поддържам добри контакти с вашите ръководители. За разлика от престоя на предишните си сънародници, аз нямам намерение да издържам или управлявам този клуб, а само да му помагам (мениджърът има предвид неуспешния опит на Пепино Тири да поеме Ботев през лятото на 2012 година, който завърши катастрофално за врачани – б.а.).

"Решихме с моите колеги да помагаме на Ботев по този начин, без да се намесваме в управлението му или да го искаме. Ние ще спонсорираме определени инициативи и ще опитаме да наложим тук наши играчи, или поне да им се даде шанс да се обиграват. Това е нашата идея... Бихме искали тези играчи да стават по-добри именно в Ботев, за да може в по-късен етап да им търсим нови клубове. В същото време ще наблюдаваме възможностите и на местните играчи със същата цел – да ги предлагаме чрез трансфери на други пазари с по-големи икономически възможности. Това сътрудничество със сигурност ще е в полза на вашите футболисти, които ще можем да предлагаме в Италия, а и в други европейски страни.”

Коментари (0)

Няма коментари.
  1. 1

Добави коментар